Lecsós csirkecomb
Lecsós csirkecomb
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • füstölt szalonna - 50 gramm
  • hámozott paradicsom - 5 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 3 teáskanál
  • csirkecomb filé - 600 gramm
  • lecsó paprika - 3 darab

Elkészítés:

  1. A csirkecombokról levagdossuk az esetlegesen rajta maradt zsírt. Daraboljuk fel 3-4 cm-es darabokra őket. Szórjuk meg 2 kiskanál csirkés Delikáttal a húsdarabokat.
  2. Forrósítsunk föl olajat egy serpenyőben és pirítsuk le a csirkecomb darabok mindkét oldalát kb. 10 perc alatt. Ha kész, tegyük őket félre.
  3. Közben vágjuk kis kockákra a szalonnát. Ugyanebben a serpenyőben süssük ki a zsírját.
  4. A hagymát vágjuk cikkekre és pirítsuk meg a zsíron. Majd a hosszában fölvágott paprika darabokat is adjuk hozzá és pirítsuk pár percig tovább.
  5. Végül adjuk hozzá az összetört meghámozott paradicsomokat is. Adjunk egy kiskanál csirkés Delikátot is hozzá és rotyogtassuk föl a szószt.
  6. Ezután adjuk hozzá a csirkehús darabokat, a közben kifolyt szafttal együtt. Fedjük le és kb. 15-20 perc alatt közepes lángon főzzük készre.
  7. Tálaljuk friss petrezselyem zölddel és rizzsel.