Feltöltve:

Lecsós csirkecomb nokedlival

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
paradicsom30 dekagramm
vöröshagyma8 darab
tojás2 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
olaj1 dl
liszt30 dekagramm
pirospaprika2 teáskanál
étolaj2 evőkanál
alsócomb4 darab
lecsópaprika8 darab

Elkészítés

1. lépés

Mossuk meg és tisztítsuk meg a combokat. Sózzuk, borsozzuk és a fűszerkeverékkel jó alaposan dörzsöljük be, majd forgassuk meg lisztben. Egy teflonos edénybe tegyük bele az olaj felét, hevítsük fel és tegyük bele a combokat. Minden oldalát jól pirítsuk meg, majd hagyjuk kicsit átsülni. Sűrűn forgassuk, hogy ne égjen meg és az olaj se legyen égett.

2. lépés

Lecsós csirkecomb nokedlival elkészítés 2. lépés képe

Amíg a hús pirul, készítsük elő a lecsót. A hagymát tisztítsuk meg és a paprikával valamint paradicsommal együtt jó alaposan mossuk meg. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, mert ha nedvesen tesszük az olajba, akkor a víztől az olaj pattogni fog. Egy edénybe tegyük bele az olaj másik felét, szeleteljük bele a hagymát, karikázzuk rá a paprikát, ne túl vékonyra mert akkor hamar megfonnyad és hámozás után a paradicsomot daraboljuk az edénybe. Ez idő alatt megpirul a csirke is.

3. lépés

Lecsós csirkecomb nokedlival elkészítés 3. lépés képe

A megpirult csirkecombokat szedjük ki egy tányérba és az olajat, amiben sütöttük, amibe belesült a fűszerek és a hús íze, öntsük még a lecsóalaphoz. Sózzuk meg és fedő alatt lassú tűzön pároljuk össze a hozzávalókat, kb 10 perc alatt. Azért kell lefedni, mert a paradicsom és a paprika is levet fog engedni és ebben a lében főzzük majd a húst is puhára. Amikor már kellő levet engedett, fűszerezzük sóval, pirospaprikával, ételízesítővel és tegyük bele a megpirult csirkecombokat. Ha kevésnek találjuk a levet, akkor Knorr tyúkhúsleves kockából készíthetünk alaplét és kb 2-3 dl alaplével hígíthatjuk. Fedjük be, majd kb. 20-25 percig lassú tűzön főzzük.

4. lépés

Amíg puhul a csirke, készítsük el a nokedlit. Egy nagy edényben tegyünk fel nagy lángra a tűzhelyre vizet, tegyünk bele egy evőkanál olajat és csipetnyi sót, majd hagyjuk felforrni. Amíg felforr, állítsuk össze a nokedli tésztáját. A Rama margarint felolvasztjuk, sózzuk és beleütjük a 2 db tojást, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál étolajat és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és kb 3-4 dl vizet. Jól kikeverjük a masszát és ha forr a víz, akkor nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk. 5-10 perc főzés után, hideg vízzel leöblítjük. Ekkorra már a csirke is elkészül. Ha nem lesz elég sűrű, akkor egy picit vegyük le a fedőt és nagy lángon hagyjuk főni egy kicsit, hogy párologjon a levéből. Vigyázzunk, könnyen leéghet. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem