Lecsós csirke, kapros-zöldbabos galuskával
Lecsós csirke, kapros-zöldbabos galuskával
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • csirke - 1 csomag
  • zöldbab - 50 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 40 dekagramm
  • paprika - 1 darab
  • fűszer paprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A margarinban megpároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, rárakjuk a feldarabolt húst. Kicsit megpároljuk, rárakjuk a sót,borsot, pirospaprikát, ízlés szerint ételízesítőt, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Összeforgatjuk, felengedjük egy kevés vízzel.( ha elfő, pótoljuk). Amikor felfő, mérsékeljük a tüzet, nagyon lassan főzzük tovább, míg a hús meg nem puhul.
  2. A megtisztított zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk. Szokásos módon galuskát készítünk. Ha a zöldbab megfőtt, leszűrjük. Egy nagyobb edényben a margarint felolvasztjuk, megpároljuk benne a belezúzott fokhagymát és rárakjuk a leszűrt zöldbabot. Kevés ideig együtt pároljuk, majd félrerakjuk.
  3. Enyhén sós vízben kifőzzük a galuskát, (nem mossuk le vízzel) a kész zöldbabhoz rakjuk, összeforgatjuk. Az elkészült lecsós csirke szaftjából néhány kanállal, apróra vágott friss kaporral még tovább gazdagíthatjuk.