Lecsós csirke, kapros-zöldbabos galuskával a Főételek kategóriában
A margarinban megpároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, rárakjuk a feldarabolt húst. Kicsit megpároljuk, rárakjuk a sót,borsot, pirospaprikát, ízlés szerint ételízesítőt, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Összeforgatjuk, felengedjük egy kevés vízzel.( ha elfő, pótoljuk). Amikor felfő, mérsékeljük a tüzet, nagyon lassan főzzük tovább, míg a hús meg nem puhul.
A megtisztított zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk. Szokásos módon galuskát készítünk.
Ha a zöldbab megfőtt, leszűrjük. Egy nagyobb edényben a margarint felolvasztjuk, megpároljuk benne a belezúzott fokhagymát és rárakjuk a leszűrt zöldbabot. Kevés ideig együtt pároljuk, majd félrerakjuk.
Enyhén sós vízben kifőzzük a galuskát, (nem mossuk le vízzel) a kész zöldbabhoz rakjuk, összeforgatjuk. Az elkészült lecsós csirke szaftjából néhány kanállal, apróra vágott friss kaporral még tovább gazdagíthatjuk.