Lecsós-borsós szelet adventi hangulatban a Főételek kategóriában
Két evőkanál olvasztott margarint szétlocsolunk egy nagyobb tepsibe, elhelyezzük benne a hús szeleteket, megkenjük paprikakrémmel, megborsozzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egyenletesen rászórjuk a húsra, picit megsózzuk.
Rászórjuk az oregánót is.
A paradicsomot felaprítjuk és a hús mellé tesszük. Majd a lecsót is a hús közé tesszük és rá is tesszük egy kiskanállal.
A zöldborsóval is megszórjuk, a lecsóval megrakott húst és csak kevéskét sózzuk (a lecsó és a paprikakrém amúgy is önmagában sós).
A borsós húsra ráhelyezzük a következő hús szeleteket, megint megkenjük paprika krémmel, pár csepp olajat teszünk rá, rátesszük a hagymát is.
Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és a tepsi széleinél felöntjük két vizespohárnyi vízzel, anélkül, hogy lemosnánk a finom ízeket. Lefóliázzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk úgy 1,5 órára, miközben a sütőt 250 fokra csavarjuk.
Több, mint egy óra sütés után kivesszük a tepsit és óvatosan levesszük a fóliát. Ha a hús megpuhult, akkor fólia nélkül sütjük tovább. Ha nem, akkor saját levével meglocsolva a hús szeleteket tovább sütjük. Ha megpuhultak, akkor levesszük a fóliát, ráreszeljük a krém fehér sajtot és az egészet ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk!