Lecsókolbászos rakott krumpli Patakiban a Főételek kategóriában
Előáztatjuk a pataki tálat. A krumplit pucolatlanul megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tojást egy tojás híján, kemény tojássá főzünk míg a krumpli fő.
A kihűlt krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk, egy részét a patakiba tesszük és kicsit megnyomkodjuk. Enyhén sózzuk.
A következő réteg a tojás. A tojást megfőzés után megpucoljuk, karikázzuk, a felét a már patakiba rakott krumplira rakjuk.
A margarint felolvasztjuk és ráöntjük a krumplira.
A tejfölt az egy nyers tojással elkeverjük és a tetejére öntjük. Trappista sajtot reszelünk rá.
Előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt aranybarnára sütjük, 180 °C-200°C -on.