Lecsó és zöldbab télre
Lecsó és zöldbab télre
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 80 dekagramm
  • vöröshagyma - 4 darab
  • olaj - dl
  • zöldbab - 1 kilogramm
  • paprika - 1 kilogramm
  • só - 1 evőkanál
  • borkénpor - 1 teáskanál
  • nátrium benzonát - 1 teáskanál
  • nátrium benzoát - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A lecsó elkészítése: Egy edénybe beleöntjük az olajat. Belevágjuk karikákra a hagymát, fedő alatt egy kicsit megpároljuk. Utána rárakjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és a sót. Fedő alatt megfőzzük a lecsót. Ha kész, belekeverjük a tartósítót. Előkészített üvegekbe öntjük és száraz dunsztba (pléd) hagyjuk kihűlni.
  2. A zöldbab elkészítése: Egy edénybe vizet rakunk, a megmosott, összevágott zöldbabot és a sót beletesszük. Félig megfőzzük, belekeverjük a nátrium benzonátot és a borkén port. Lekapcsoljuk a hőt és azonnal üvegekbe rakjuk. Száraz dunsztban (pléd) hagyjuk kihűlni.