Lecsó
Lecsó
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • lecsó paprika - 800 gramm
  • közepes paradicsom (4 db) - 400 gramm
  • füstölt szalonna - 100 gramm
  • nagyobb hagyma (kb 200g) - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • őrölt csemege paprika - 1 csapott evőkanál

Elkészítés:

  1. A szalonnát kockázzuk föl. A hagymát vágjuk cikkekre. A paprikát vágjuk karikákra.
  2. A paradicsomok csúcsait vágjuk be egy kicsit, majd dobjuk forró vízbe kb. 20 másodpercre. Ezután vegyük ki és hámozzuk meg őket és vágjuk cikkekre.
  3. Egy serpenyőben süssük ki a szalonna zsírját. Adjuk a hagymát a zsírhoz és pirítsuk aranybarnára. Dobjuk rá a paprikát, forgassuk össze, nagy lángon, figyelmesen kevergetve hagyjuk, hogy a paprika egy kicsit összeessen. Csökkentsük a lángot, szórjuk meg az őrölt paprikával és adjuk hozzá a cikkre vágott paradicsomot.
  4. Adjuk hozzá a Delikátot.
  5. Időnként megkeverve, lefedve pároljuk készre kb. 10 perc alatt. Akkor jó, ha már nincs nyers paradicsom íze, de a paprika még harapható.