Lecsó
Lecsó
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 500 gramm
  • füstölt szalonna - 80 gramm
  • hagyma - 2 darab
  • lecsó paprika - 750 gramm

Elkészítés:

  1. A szalonnát kockázzuk föl. A hagymát vágjuk cikkekre. A paprikát vágjuk karikákra. A paradicsomok csúcsait vágjuk be egy kicsit, majd dobjuk forró vízbe kb. 20 másodpercre. Ezután vegyük ki és hámozzuk meg őket és vágjuk cikkere.
  2. Egy serpenyőben olvasszuk ki a szalonna zsírját. A megpirult szalonnakockákat vegyük ki egy szűrőkanállal. és tegyük félre.
  3. Adjuk a hagymát a zsírhoz és pirítsuk meg rajta.
  4. Ezután dobjuk rá a paprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint szórjuk meg Delikáttal. Időnként megkeverve, lefedve pároljuk készre kb. 15 perc alatt. Akkor jó, ha már nincs nyers paradicsom íze, de a paprika még friss, enyhén roppanós.
  5. Tálalás előtt rászórhatjuk a megpirult szalonnakockákat.