Lebbencsleves ropogós baconnel
Lebbencsleves ropogós baconnel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • paradicsom - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • zsír - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • bacon - 8 szelet
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • krumpli - 40 dekagramm
  • lebbencstészta - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A bacon csíkokat süssük meg a sütőben szép ropogósra és tegyük félre. Hűlés után finom ropogósak lesznek.
  2. Közben a lebbencstésztát pirítsuk meg az apróra vágott hagymával együtt felforrósított zsíron. Majd húzzuk félre a tűzről, szórjuk bele a fűszerpaprikát és jól keverjük el.
  3. Öntsük föl kb. 1, 2 liter vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot. Adjuk hozzá a leveskockákat is.
  4. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockákra és tegyük a levesbe. Hozzuk forrásba és forrás után főzzük kb. 15 percig, míg a krumpli és a tészta megfőttek. Tálaláskor tördeljük nagyobb darabokra a bacont és tegyük a levesre. A petrezselyem zöldet vágjuk durvára és szórjuk meg vele a levest.