Lebbencsleves
Lebbencsleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • paradicsom - 1 darab
  • füstölt szalonna - 6 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • hagyma - 1 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • krumpli - 40 dekagramm
  • lebbencstészta - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szalonnát vágjuk kockára és süssük ki a zsírját. Majd egy szűrőkanállal vegyük ki a megsült szalonnakockákat és tegyük félre. ( Ha benne hagyjuk a levesben fövés közben akkor a végére eléggé gumis állagúra főne.)
  2. A lebbencstésztát pirítsuk meg a hagymával együtt a forró zsíron.
  3. Majd húzzuk félre a tűzről és szórjuk bele a fűszerpaprikát és jól keverjük el.
  4. Öntsük föl kb. 1, 2 liter vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot. Szórjuk bele a Delikátot is. A petrezselyem zöldet mossuk meg és kötözzük össze. Tegyük szintén a levesbe.
  5. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockákra és tegyük a levesbe. Hozzuk forrásba és forrás után főzzük kb. 15 percig, míg a krumpli és a tészta megfőttek. Tálaláskor szórjuk a levesbe a ropogós szalonna kockákat.