Feltöltve:

Lebbencsleves

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
paradicsom1 darab
füstölt szalonna6 dekagramm
Delikát ételízesítő2 teáskanál
hagyma1 darab
zöldpaprika1 darab
fűszerpaprika1 teáskanál
krumpli40 dekagramm
lebbencstészta20 dekagramm

Lebbencsleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szalonnát vágjuk kockára és süssük ki a zsírját. Majd egy szűrőkanállal vegyük ki a megsült szalonnakockákat és tegyük félre. ( Ha benne hagyjuk a levesben fövés közben akkor a végére eléggé gumis állagúra főne.)

2. lépés

A lebbencstésztát pirítsuk meg a hagymával együtt a forró zsíron.

3. lépés

Majd húzzuk félre a tűzről és szórjuk bele a fűszerpaprikát és jól keverjük el.

4. lépés

Öntsük föl kb. 1, 2 liter vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot. Szórjuk bele a Delikátot is. A petrezselyem zöldet mossuk meg és kötözzük össze. Tegyük szintén a levesbe.

5. lépés

A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockákra és tegyük a levesbe. Hozzuk forrásba és forrás után főzzük kb. 15 percig, míg a krumpli és a tészta megfőttek. Tálaláskor szórjuk a levesbe a ropogós szalonna kockákat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem