víz | 2 dl |
---|---|
vöröshagyma | 10 dekagramm |
füstölt szalonna | 15 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 10 gramm |
Konzerv kukorica | 1 darab |
fűszer paprika | 1 dekagramm |
fokhagyma | 1 dekagramm |
napraforgó olaj | 1 evőkanál |
őrölt fekete bors | dekagramm |
őrölt chili | 5 dekagramm |
sertéscomb | 60 dekagramm |
füstölt sajt | 15 dekagramm |
doboz vörösbab konzerv | 2 darab |
doboz hámozott paradicsom konzerv | 1 darab |
csomag petrezsemzöld | 1 csomag |
Lázár chilis babja a Főételek kategóriában
A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd az étolajon alaposan megpirítjuk.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, majd tovább pirítjuk, rövid idő elteltével hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott sertéscombot, és ezt is lepirítjuk.
Ezt követően jöhet bele az őrölt fekete bors, a zúzott fokhagyma, az őrölt chili paprika, Delikát és a fűszerpaprika, valamint 2 dl víz. Fedő alatt, 35 percig, közepes lángon főzzük.
A főzési idő leteltével hozzáadjuk a Knorr Marha Házias Levesalapot, kevergetés mellett megvárjuk, amíg a kocsonyás alap szétolvad benne.
Ezt követően hozzáadjuk a paradicsom- kukorica- és vörös-bab konzervet, majd még egyszer átforraljuk.
Forrón, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és füstölt, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.