Lazac tavaszi zöldségekkel​
Lazac tavaszi zöldségekkel​
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • lazac szeletek - 125 gramm/ darab
  • sárgarépa, répafejekkel​ - 400 gramm
  • zöld spárga​ - 500 gramm
  • édesburgonya - 300 gramm
  • burgonyakeményítő​ - 1 evőkanál
  • Knorr karib fűszertitok alap​ - 2 evőkanál
  • Olaj - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. Olvassza ki a fagyasztott lazacot. Tisztítsa meg a répákat, de hagyjon meg egy kevés zöldet a répa végén. . Hosszában vágja ketté a zöldséget. Hámozza meg a spárgák alsó harmadát, vágja le a fás részeket és darabolja fel őket. Hámozza meg az édesburgonyát és vágja 1,5 cm vastagságú darabokra.
  2. Keverje össze a répákat az édesburgonyával és a burgonyakeményítővel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
  3. Keverje össze a Knorr karib fűszertitok alapot olajjal és 4 evőkanálnyi vízzel. Keverje össze a lazacot 2 evőkanálnyi fűszeres páccal és hagyja 15 percig marinálódni. A többi fűszeres pácot oszlassa el a zöldségeken és keverje össze.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 20 percig. Adja hozzá a spárgát és keverje össze a zöldségekkel. Tegye a lazacfiléket a zöldségekre és süsse körülbelül 15 percig.

Sütéshez