Lazacos kenyérlepény​
Lazacos kenyérlepény​
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • hajdinaliszt - 100 gramm
  • Liszt - 200 gramm
  • élesztő​ (púpos kanál) - 1 teáskanál
  • Cukor - 1 csipetnyi
  • Só - teáskanál
  • Olaj - 2 evőkanál
  • zöld spárga​ - 250 gramm
  • vaj - 50 gramm
  • zsírszegény tejszín​ - 50 milliliter
  • füstölt lazac​ - 100 gramm
  • Hellmann's majonéz - 1 adag

A szakács tippje:

  • Tálaláshoz lazac helyett használjon füstölt sonkát. - 100 gramm
  • Céklacsíra helyett használjon salátazsázsát.​ - 25 gramm

Elkészítés:

  1. Gyúrja össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és az olajat 175 ml vízzel egy sima tésztává.
  2. Hámozza meg a spárgák alsó részét, vágja le a kemény, fás végeket és hosszában vágja őket félbe.
  3. Adja hozzá a Hellmann's majonézt és izlés szerint fűszerezze ha szükséges.
  4. Ossza a tésztát két részre, majd lisztes munkafelületen nyújtsa vékonyra. Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg a majonézes szósszal. Szórja rá a spárgát.
  5. 220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a legalsó sütőrácson körülbelül 15 percig.
  6. Tálalja füstölt lazaccal és céklacsírával.

Sütéshez