Feltöltve:

Lazacos kenyérlepény​

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

hajdinaliszt100 gramm
Liszt200 gramm
élesztő​ (púpos kanál)1 teáskanál
Cukor1 csipetnyi
teáskanál
Olaj2 evőkanál
zöld spárga​250 gramm
vaj50 gramm
zsírszegény tejszín​50 milliliter
füstölt lazac​100 gramm
Hellmann's majonéz1 adag

A szakács tippje:

Tálaláshoz lazac helyett használjon füstölt sonkát.100 gramm
Céklacsíra helyett használjon salátazsázsát.​25 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 220 °

Lazacos kenyérlepény​ a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Gyúrja össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és az olajat 175 ml vízzel egy sima tésztává.

2. lépés

Hámozza meg a spárgák alsó részét, vágja le a kemény, fás végeket és hosszában vágja őket félbe.

3. lépés

Adja hozzá a Hellmann's majonézt és izlés szerint fűszerezze ha szükséges.

4. lépés

Ossza a tésztát két részre, majd lisztes munkafelületen nyújtsa vékonyra. Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg a majonézes szósszal. Szórja rá a spárgát.

5. lépés

220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a legalsó sütőrácson körülbelül 15 percig.

6. lépés

Tálalja füstölt lazaccal és céklacsírával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem