Lazacos-kolbászos halpogácsa sóska mártással a Főételek kategóriában
A burgonyákat mossuk meg és héjastól főzzük meg sós vízben.
A tejbe tegyünk szemes borsot, egy kevés sót, a babérleveleket és 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendiót. Melegítsük föl, majd tegyük bele a lazac szeleteket és forráspont alatt főzzük készre őket kb. 10 perc alatt. Ha kész, vegyük ki és hűtsük le őket. Majd szedjük darabokra és vegyük ki a szálkákat, ha még akad bennük.
A kolbászt karikázzuk fel és pirítsuk meg egy kicsit.
Ha kész a burgonya, hámozzuk meg és hagyjuk hűlni.
A haldarabokat, a kolbászkarikákat és a széttört krumplit a finomra vágott kaporral és a Knorr Delikáttal együtt gyúrjuk össze ( vigyázzunk, ne törjük nagyon szét a halat), majd formázzunk belőlük 4-8 db pogácsát, ízlés szerinti nagyságúakat. Forgassuk meg őket liszt és kukorica dara keverékében, majd süssük meg őket szép pirosra kevés olajon.
Míg főnek az összetevők, elkészítjük a sóska mártást is. A sóskát tisztítsuk meg és mossuk meg jól. Egy evőkanál margarint forrósítsunk föl egy lábosban, majd tegyük rá a sóskát és fonnyasszuk meg rajta. Ízesítsük a lereszelt fokhagymával és szardella pasztával, majd öntsük föl tejszínnel. Forraljuk össze pár perc alatt.
A halpogácsákat tálaljuk a sóska mártással és készíthetünk hozzá buggyantott tojást is.