Lazacos canelloni olíva bogyóval és kapribogyóval a Főételek kategóriában
Vágjunk apróra egy fej hagymát, majd pirítsuk meg egy serpenyőben. Öntsük rá a tejszínt, majd forraljuk 3 percig.
Mossuk meg a spenótleveleket és szedjük ki a levélnyelét, ha túl erős lenne, majd forrázzuk le. Vágjuk a lazacot 12 csíkra úgy, hogy a hosszuk megfeleljen a tésztacső hosszának, majd minden csíkot tekerjünk spenótlevelekbe. A kész csíkokat helyezzük a tésztacsövekbe.
A másik fej hagymát is aprítsuk fel, majd pirítsuk meg olíva olajon.Adjuk hozzá a kapribogyót és az olívabogyókat. Öntsünk rá egy pohár vizet és adjuk hozzá a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad. A mártást forraljuk fel és főzzük 8 percig.
Az előkészített canellonit tegyük a mártásba és kis lángon, fedél alatt főzzük 8-10 percig.
A lazaccal töltött tésztacsöveket tegyük át a tejszínmártással kikent edénybe. Az étel tetejét öntsük le a lasagne alapot tartalmazó vörös mártással és a maradék fehér mártással. Fedjük le mozzarella sajt szeletekkel. Tegyük az edényt a 180°C fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig. Tálaljuk a mártással és díszítsük bazsalikom levelekkel.