Feltöltve:

Lazacfilé spárga julienne-nel, fehérboros, kapros hollandi mártásban

timer 45
mood Könnyű
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa150 gramm
citromlé1 evőkanál
cukor1 csipetnyi
kapor3 darab
póréhagyma100 gramm
fehérbor2 evőkanál
lazacfilé375 gramm
fehér spárga350 gramm
Rama Vajas Íz150 gramm
Knorr Hollandi mártás1 csomag

Lazacfilé spárga julienne-nel, fehérboros, kapros hollandi mártásban a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A spárgát meghámozzuk, a fás végeit levágjuk. Meghámozzuk a sárgarépát. A spárgát és a sárgarépát elfelezzük, és a darabokat először szeletekre, majd vékony csíkokra (julienne) vágjuk. A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk, majd ugyancsak vékony csíkokra vágjuk.

2. lépés

25 g Rama Vajas Ízt egy széles fazékban megolvasztunk. Hozzáadjuk a spárga- és sárgarépacsíkokat, 100 ml vizet, majd folyamatos keverés mellett kb. 3 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a póréhagymacsíkokat is, és alacsony hőfokon további 2 percig főzzük. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A lazacfiléket egy kevés citromlével lelocsoljuk, sóval, borssal megszórjuk. A halat a zöldségre helyezzük. Közepes hőfokon lefedve kb. 8 percig főzzük.

3. lépés

A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát 125 ml hideg vízzel elkeverjük. Folyamatos keverés mellett felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, majd 125 g felkockázott Rama Vajas Ízt adunk hozzá, várunk, amíg megolvad. A szószhoz egy kis fehérbort és apróra vágott kaprot adunk.
A lazacfiléket a spárga-julienne-nel és a kapros hollandi szósszal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem