Lazacfilé fűszeres köpenyben
Lazacfilé fűszeres köpenyben
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 evőkanál
  • tejföl - 200 gramm
  • Delikát ételízesítő - 300 milliliter
  • bazsalikomlevél - 8 darab
  • fehérbor - 150 milliliter
  • sonka - 10 dekagramm
  • mogyoróhagyma - 2 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • fehérkáposzta - 80 dekagramm
  • friss lazacfilé - 4 darab

Elkészítés:

  1. A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá 2-2 bazsalikomlevelet, és 1-2 sonkaszeletbe tekerjük be, fogpiszkálóval tűzzük össze, ha szükséges.
  2. Süssük meg a lazac mindkét oldalát 2 evőkanál forró margarinon, közepes fokozaton.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a káposztát csíkokra, majd pároljuk meg a maradék forró margarinon. Öntsük rá a bort, fűszerezzük, sóval, borssal, citromhéjjal, majd lefedve főzzük pár percig. Adjuk a tejfölt a zöldséghez, és tálaljuk a lazachoz.(vegyük ki a fogpiszkálót, ha kellett hozzá).