Rama Vajas Íz | 4 evőkanál |
---|---|
tejföl | 200 gramm |
Delikát ételízesítő | 300 milliliter |
bazsalikomlevél | 8 darab |
fehérbor | 150 milliliter |
sonka | 10 dekagramm |
mogyoróhagyma | 2 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
fehérkáposzta | 80 dekagramm |
friss lazacfilé | 4 darab |
Lazacfilé fűszeres köpenyben a Főételek kategóriában
A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá 2-2 bazsalikomlevelet, és 1-2 sonkaszeletbe tekerjük be, fogpiszkálóval tűzzük össze, ha szükséges.
Süssük meg a lazac mindkét oldalát 2 evőkanál forró margarinon, közepes fokozaton.
A hagymát apróra vágjuk, a káposztát csíkokra, majd pároljuk meg a maradék forró margarinon. Öntsük rá a bort, fűszerezzük, sóval, borssal, citromhéjjal, majd lefedve főzzük pár percig. Adjuk a tejfölt a zöldséghez, és tálaljuk a lazachoz.(vegyük ki a fogpiszkálót, ha kellett hozzá).