Lazac zöldségbundában
Lazac zöldségbundában
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 teáskanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • lazac filé - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk a filét kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre Éles késsel távolítsuk el a lazac bőrét és ízesítsük 1 db Fokhagymás ízbombával.
  2. A répát reszeljük le, a póréhagymát vágjuk vékony csíkokra és adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát.
  3. Terítsünk ki szeletenként egy-egy darab alufóliát. Osszuk el rajta az ízesített zöldséget , majd a lazacot. Tegyünk a tetejére egy-egy kiskanál margarint, majd tekerjük fel, végeit jól csavarjuk meg.
  4. A hengereket tegyük egy tepsibe, öntsünk alá 1 dl vizet és 160-180 fokos előmelegített sütőben pároljuk kb. 20 percig. Barna rizzsel tálaljuk és citromcikkekkel dekoráljuk.