Lazac szelet friss kaporral és hollandi mártással
Lazac szelet friss kaporral és hollandi mártással
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • friss kapor - 2 evőkanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • lazac filé - 600 gramm
  • Rama Vajas Íz - 125 gramm
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük el a Knorr Tasak tartalmát 125 ml hideg vízzel, majd melegítsük fel és keverjük hozzá a vajas ízt. Reszeljük bele a citromhéjat és aprítsuk fel a friss kaprot. Adjuk hozzá a citromlét is a kaporral együtt. Tartsuk a mártást melegen.
  2. Keverjünk össze egy kis citromlét és az olíva olajat. Kenjük be vele a lazac szeleteket. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
  3. Süssük meg a lazacszeletek a sütőben 10-15 perc alatt. Tálaljuk a lazacot a mártással párolt zöldségekkel és párolt rizzsel.