Lazac spenóttal és burgonyával
Lazac spenóttal és burgonyával
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 evőkanál
  • víz - 2 dl
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • tejföl - 1.5 dl
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • citromlé - 2 evőkanál
  • őrölt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • burgonya - 600 gramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • spenót - 200 gramm
  • lazac filé - 500 gramm
  • száraz fehérbor - 1.25 dl
  • bors, só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a burgonyát héjában enyhén sós vízben. Miután lehűlt, hámozzuk meg és vágjuk szeletekre.
  2. Mossuk meg a spenótot, majd szárítsuk le. A nagyobb ereket vágjuk ki belőle. A hagymát és fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Forró margarinon dinszteljük üvegesre a hagymát és fokhagymát, adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk össze. Ízesítsük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval.
  3. Forraljunk fel 2 dl vizet és oldjuk fel benne a Zöldségleves-kockát.
  4. Egy lábosban hevítsünk 3 evőkanál margarint és pirítsuk enyhén a lisztet rajta. Majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejfölt, bort és levest.
  5. A lazacra csepegtessünk citromlevet, majd szeleteljük fel.
  6. Vajazzunk ki egy hőálló tálat és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük alulra a felkarikázott burgonyát, erre pedig a lazacot és a spenótot.
  7. Öntsük rá az elkészített szószt. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig.