Feltöltve:

Lazac pestóval és koktélparadicsommal

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
paradicsom100 gramm
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olívaolaj120 milliliter
fenyőmag50 gramm
parmezán40 gramm
lazacfilé500 gramm
zöldborsó50 gramm
bazsalikom1 csokor

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A lazacfilét tisztítsuk meg a szálkáktól, vágjuk le a hasát, de a bőrét hagyjuk rajta. A filét vágjuk téglalapokra, mindegyik kb. 80 g legyen.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A petrezselyemzöldet vágjuk fel, egy részét tegyük félre az étel további elkészítéséhez, a maradékot a bazsalikommal együtt tegyük a turmix poharába.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Ehhez a turmixhoz adjuk hozzá a fenyőmagot, az olívaolajat és a parmezánt. Adjuk hozzá Knorr kockát és nagyon alaposan turmixoljuk össze.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Egy serpenyőben a haldarabkák mindkét oldalát süssük meg. Adjuk hozzá a félbevágott cherry paradicsomokat a zöldborsóval együtt.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Az összeturmixolt pestoszószt öntsük a halra és öntsünk hozzá néhány kanál forró vizet, így a szósz nem lesz túl sűrű. Gyorsan főzzük át és azonnal tálaljuk, hogy a zöldségek és a mártás ne veszítsen a színe intenzitásából. Az egészet szórjuk meg a megmaradt petrezselyemzölddel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Grillezett lazac hollandi mártással

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Halfonat paradicsom salsával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tortilla pácolt lazaccal

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2

Spenótos, lazacos, sajtos frittata

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mediterrán lazacfilé

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Noémi első sushija

timer 50"
mood Nehéz
thumb_up 0