Lazac kapormártásban
Lazac kapormártásban
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • lazac filé - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az előkészített lazacot szórjuk meg borssal, csepegtessük le citromlével, majd tegyük hűtőbe pár percre.
  2. Készítsük el a mártást: a Knorr tyúkhúsleves kockát oldjuk fel fél l vízben és forraljuk fel. Adjuk hozzá borsot, egy pici sót és tejfölös habarással sűrítsük be. Addig főzzük amíg sűrű nem lesz, folyton kevergetve, nehogy csomós legyen. A legvégén adjuk hozzá a finomra vágott kaprot.
  3. A felhevített margarinban süssük meg a lazacot, a mártásra téve tálaljuk. Kiváló körete lehet vajas burgonya vagy akár párolt zöldség is.