Feltöltve:

Lazac és garnéla nyársak citromfűre húzva

timer 35
mood Könnyű
person 7 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tisztított garnélarák, közepes méretű14 darab
lazacfilé500 gramm
Knorr Grill Fűszerkeverék2 evőkanál
Hellmann's Chilis szósz3 evőkanál
thai citromfű7 darab
salott hagyma7 darab
koriander zöld1 csokor
olíva olaj6 evőkanál
fokhagyma gerezd3 darab
koktélparadicsom14 darab

Pácoljuk a rákot röviddel a grillezés előtt. A rák nem igényel hosszú pácolási időt.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Forrázzuk le a salott hagymát, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe. A paradicsomokat is vágjuk félbe.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A lazacot vágjuk nagyobb kockákra. Majd helyezzük a rákkal együtt egy keverőtálba. Öntsünk rá 3 evőkanál olíva olajat, adjuk hozzá a grill fűszerkeveréket és a koriander egynegyedét. Jól keverjük össze.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Pirítsuk meg a durvára vágott fokhagymát olíva olajon. Majd adjuk hozzá a maradék finomra vágott koriander zöldet és 3 evőkanál csípős ketchupot és egy ek vizet. Jól keverjük össze ezt a szószt.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Húzzuk föl a citromfű szárakra az összetevőket felváltva. Mindegyiken legyen két-két lazac kocka és rák, plussz 2-2 paradicsom- és salotta darab.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Kenjük be őket a szósszal, majd grillezzük meg őket időnként megfordítva.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek