Feltöltve:

Lasagne tenger gyümölcseivel

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 darab
olíva olaj2 evőkanál
tenger gyümölcsei200 gramm
Knorr Lasagne alap1 csomag
aszalt paradicsom6 darab
lasagne tészta9 darab
tengeri halfilé250 gramm

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra . Forró olíva olajon pirítsuk meg enyhén a felaprított fokhagymát és az aszalt paradicsomot. Adjuk hozzá a kiengedett és jól lecsepegtetett tenger gyümölcseit (hal nélkül) és a bazsalikomleveleket.

2. lépés

Öntsünk rájuk 2,5 dl vizet, adjuk hozzá a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad, és amelynek köszönhetően az egyes lasagne rétegek nem fognak szétválni. Forraljuk fel. A halat vágjuk 2x2 cm-es kockákra adjuk hozzá a mártáshoz. Az egészet kis lángon, óvatosan kevergetve főzzük 2 percig.

3. lépés

Egy kb. 28 x 20 cm tűzálló edényt kenjünk ki egy fél pohár tejföllel, majd 3 tésztalapot helyezzünk bele. A tésztát kenjük meg a haltöltelék egy részével. Erre megint tésztalapokat teszünk, majd haltölteléket. Ezt addig g csináljuk, amíg valamennyi összetevő el nem fogy (3 réteg).

4. lépés

Az utolsó réteg tésztát kenjük meg tejföllel. Az edényt fedjük le alufóliával, tegyük a 180°C-ra előmelegített sütőbe , és süssük 30 percig. Tálaláskor díszítsük bazsalikomlevelekkel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek