Lasagne spenóttal és gombával
Lasagne spenóttal és gombával
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 gramm
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • paradicsom - 150 gramm
  • olaj - 20 milliliter
  • őrölt szerecsendió - 5 gramm
  • tej - 0.5 liter
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 80 gramm
  • liszt - 150 gramm
  • hagyma - 2 darab
  • csiperkegomba - 500 gramm
  • dió - 40 gramm
  • spenót - 500 gramm
  • lasagne tészta - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük 5 percig sózott, forró vízben, amíg kissé megpuhul. Tegyük át hideg vízbe, amihez olajat is adtunk, majd szűrjük le, és laponként tegyük félre..
  2. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockákra. A gombát daraboljuk fel, a paradicsomot vágjuk csíkokra, a diót aprítsuk durvára.
  3. Serpenyőben kevés olajon süssük meg együtt a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Ezután adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a diót és a szárított paradicsomot. Süssük még egy darabig és fűszerezzük Delikát ételízesítővel.
  4. Készítsünk besamel mártást: margarinon rövid ideig pirítsuk a lisztet, majd öntsük hozzá a tejet, közben erőteljesen keverjük, hogy ne legyen csomós. Adjuk hozzá a Knorr házias tyúkhús levesalapot és a szerecsendiót, majd főzzük sűrűre a mártást.
  5. Egy hőálló edény alját kenjük be besamel mártással, helyezzünk rá egy réteg tésztát, ezt öntsük le a szósszal, terítsük rá a spenótos masszát, szórjuk meg a reszelt sajttal és takarjuk be még egy réteg tésztával. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de ügyeljünk arra, hogy ne emelkedjen a sütőtál pereme fölé.
  6. Az utolsó tésztaréteget alaposan locsoljuk meg a szósszal és szórjuk rá a maradék reszelt sajtot. Süssük 25 percig 180 fokra melegített sütőben. Tálaljuk a kedvenc szószunkkal, például a Knorr Spaghetti Toscanaval.