Feltöltve:

Lasagne spenóttal és gombával

timer 45
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 gramm
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap1 darab
paradicsom150 gramm
olaj20 milliliter
őrölt szerecsendió5 gramm
tej0.5 liter
fokhagymagerezd2 darab
sajt80 gramm
liszt150 gramm
hagyma2 darab
csiperkegomba500 gramm
dió40 gramm
spenót500 gramm
lasagne tészta1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A tésztát főzzük 5 percig sózott, forró vízben, amíg kissé megpuhul. Tegyük át hideg vízbe, amihez olajat is adtunk, majd szűrjük le, és laponként tegyük félre..

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockákra. A gombát daraboljuk fel, a paradicsomot vágjuk csíkokra, a diót aprítsuk durvára.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Serpenyőben kevés olajon süssük meg együtt a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Ezután adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a diót és a szárított paradicsomot. Süssük még egy darabig és fűszerezzük Delikát ételízesítővel.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Készítsünk besamel mártást: margarinon rövid ideig pirítsuk a lisztet, majd öntsük hozzá a tejet, közben erőteljesen keverjük, hogy ne legyen csomós. Adjuk hozzá a Knorr házias tyúkhús levesalapot és a szerecsendiót, majd főzzük sűrűre a mártást.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Egy hőálló edény alját kenjük be besamel mártással, helyezzünk rá egy réteg tésztát, ezt öntsük le a szósszal, terítsük rá a spenótos masszát, szórjuk meg a reszelt sajttal és takarjuk be még egy réteg tésztával. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de ügyeljünk arra, hogy ne emelkedjen a sütőtál pereme fölé.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Az utolsó tésztaréteget alaposan locsoljuk meg a szósszal és szórjuk rá a maradék reszelt sajtot. Süssük 25 percig 180 fokra melegített sütőben. Tálaljuk a kedvenc szószunkkal, például a Knorr Spaghetti Toscanaval.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek