Rama Vajas Íz | 20 gramm |
---|---|
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 darab |
paradicsom | 150 gramm |
olaj | 20 milliliter |
őrölt szerecsendió | 5 gramm |
tej | 0.5 liter |
fokhagymagerezd | 2 darab |
sajt | 80 gramm |
liszt | 150 gramm |
hagyma | 2 darab |
csiperkegomba | 500 gramm |
dió | 40 gramm |
spenót | 500 gramm |
lasagne tészta | 1 csomag |
Lasagne spenóttal és gombával a Főételek kategóriában
A tésztát főzzük 5 percig sózott, forró vízben, amíg kissé megpuhul. Tegyük át hideg vízbe, amihez olajat is adtunk, majd szűrjük le, és laponként tegyük félre..
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockákra. A gombát daraboljuk fel, a paradicsomot vágjuk csíkokra, a diót aprítsuk durvára.
Serpenyőben kevés olajon süssük meg együtt a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Ezután adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a diót és a szárított paradicsomot. Süssük még egy darabig és fűszerezzük Delikát ételízesítővel.
Készítsünk besamel mártást: margarinon rövid ideig pirítsuk a lisztet, majd öntsük hozzá a tejet, közben erőteljesen keverjük, hogy ne legyen csomós. Adjuk hozzá a Knorr házias tyúkhús levesalapot és a szerecsendiót, majd főzzük sűrűre a mártást.
Egy hőálló edény alját kenjük be besamel mártással, helyezzünk rá egy réteg tésztát, ezt öntsük le a szósszal, terítsük rá a spenótos masszát, szórjuk meg a reszelt sajttal és takarjuk be még egy réteg tésztával. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de ügyeljünk arra, hogy ne emelkedjen a sütőtál pereme fölé.