Lasagne milanese
Lasagne milanese
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • sajt - 10 dekagramm
  • gépsonka - 10 dekagramm
  • friss gomba - 40 dekagramm
  • 2,8 % -os tej - 4 dl

Elkészítés:

  1. A felszeletelt gombát és a kockázott sonkát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tasak tartalmát, amit előzőleg a tejjel és a vízzel jól elkevertünk. Kevergetés közben összeforraljuk
  2. Egy kb. 1,5 l-es, margarinnal kikent tűzálló edény aljára kevés szószt öntünk, majd belehelyezünk 3 lasagne lapot egymás mellé. Úgy rétegezzük a szószt és a tésztalapokat, hogy a szósz legyen a legfelső réteg. A tetejére reszelt sajtot szórunk
  3. Az előkészített lasagnét kb. 200°-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Fortély: ha valami különlegességgel szeretné még ízletesebbé tenni az elkészített ételt, akkor a sütőbe helyezés előtt a milánói lasagne tetejére trappista sajt helyett szórjon füstölt sajtot.