Lasagne grillezett zöldségekkel a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A cukkinit, a padlizsánt és a paprikát vágjuk szeletekre, a hagymát cikkekre. Locsoljuk meg olívaolajjal és pirítsuk meg egy serpenyőben.
Öntsünk rá a paradicsom konzervet és adjuk hozzá a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad, és amelynek köszönhetően az egyes lasagne rétegek nem fognak szétválni. A dobozt öblítsük ki fél dl vízzel és azt is adjuk hozzá. A mártást főzzük 5 percig.
Egy kb. 28 x 20 cm-es tűzálló edényt kenjünk ki a mártás egy részével, majd 3 tésztalapot helyezzünk bele. A tésztát kenjük meg a mártással, szórjuk meg sajttal, tegyünk rá még egy réteg tésztát, majd mártást, és sajtot. Ezt még ismételjük meg egyszer.
Az utolsó réteget kenjük meg tejföllel és szórjuk meg oregánóval elkevert reszelt sajttal. Az edényt fedjük le alufóliával és tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük meg 25 perc alatt.