Lasagne erdei gombával a Főételek kategóriában
A szárított gombát 300 ml forró vízben 5 percig áztatjuk. Majd leszűrjük, vékony csíkokra vágjuk, a levet félretesszük.
A hagymát apró kockákra vágjuk – 1 evőkanál olajon megpirítjuk. Ráöntjük a tejfölt, 3 evőkanál vizet, simára keverjük és 3-4 percig főzzük. A mártást ízlés szerint borssal, szerecsendióval fűszerezhetjük.
A maradék olajon megpirítjuk a csiperkegombát és a beáztatott gombát. Ráöntjük a gomba áztatásából megmaradt levet és hozzáadjuk a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad, és amelynek köszönhetően az egyes lasagne rétegek nem fognak szétválni. A mártást felforraljuk, és 5 percig főzzük.
Egy kb. 28 x 20 cm-es tűzálló edényt vékonyan kikenünk a tejfölös mártással, majd 3 tésztalapot helyezünk bele. A tésztát vékonyan megkenjük a tejfölös mártással, kevés sajtot szórunk rá, és ráhelyezünk egy réteg gombás mártást. Erre megint tésztalapokat fektetünk, és tejfölös mártást öntünk. Ezt addig csináljuk, amíg valamennyi összetevő el nem fogy (3 réteg).
Az utolsó réteg tésztát megkenjük a maradék tejfölös mártással és megszórjuk reszelt sajttal. A lasagnét a 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.