Lasagne Bolognese aszalt paradicsommal a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A húst az aszalt paradicsomról leszedett olajon megpirítjuk. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog és a hús kicsit megbarnul.
A húst felöntjük 250 ml vízzel, hozzáadjuk a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad, és amelynek köszönhetően az egyes lasagne rétegek nem fognak szétválni. Összekeverjük. A mártást kis tűzön 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot.
Egy tűzálló edényt (28 x 20 cm) vékonyan kikenjük a húsos ragu egy részével, majd 3 lap tésztát helyezünk bele. Ráteszünk egy réteg húsmártást. Erre megint tésztalapokat és a húsmártást rétegezzük, összesen 3 rétegben.
Az utolsó réteg tésztát megkenjük a tejföllel. A reszelt sajtot keverjük össze az oregánóval és egyenletesen szórjuk meg vele a lasagnét. Az edényt alufóliával lefedjük, úgy hogy a fólia ne érjen a sajthoz, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük, az utolsó 10 percben távolítsuk el róla a fóliát.