Feltöltve:

Lasagne Bolognese aszalt paradicsommal

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

tejföl1 darab
darálthús500 gramm
olíva olaj2 evőkanál
Knorr Lasagne alap1 csomag
aszalt paradicsom5 darab
reszelt sajt100 gramm
lasagne tészta9 darab
szárított oregánó1 teáskanál

Lasagne Bolognese aszalt paradicsommal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A húst az aszalt paradicsomról leszedett olajon megpirítjuk. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog és a hús kicsit megbarnul.

2. lépés

A húst felöntjük 250 ml vízzel, hozzáadjuk a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad, és amelynek köszönhetően az egyes lasagne rétegek nem fognak szétválni. Összekeverjük. A mártást kis tűzön 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot.

3. lépés

Egy tűzálló edényt (28 x 20 cm) vékonyan kikenjük a húsos ragu egy részével, majd 3 lap tésztát helyezünk bele. Ráteszünk egy réteg húsmártást. Erre megint tésztalapokat és a húsmártást rétegezzük, összesen 3 rétegben.

4. lépés

Az utolsó réteg tésztát megkenjük a tejföllel. A reszelt sajtot keverjük össze az oregánóval és egyenletesen szórjuk meg vele a lasagnét. Az edényt alufóliával lefedjük, úgy hogy a fólia ne érjen a sajthoz, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük, az utolsó 10 percben távolítsuk el róla a fóliát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem