Lasagne bolognese
Lasagne bolognese
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • sajt - 15 dekagramm
  • darált hús - 25 dekagramm
  • 2,8 % -os tej - 4 dl

Elkészítés:

  1. A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tasak tartalmát, amit előzőleg a hideg tejjel és a vízzel jól elkevertünk. Kevergetés közben felforraljuk, és forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
  2. Egy kb. 1,5 l-es, margarinnal kikent tűzálló edény aljára kevés szószt öntünk, majd belehelyezünk 3 lasagne lapot egymás mellé. Úgy rétegezzük a szószt és a tésztalapokat, hogy a szósz legyen a legfelső réteg. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
  3. Az előkészített lasagnét 200°-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
  4. Fortély: ha egy könnyű vacsorára vágyik, változtasson a recepten: a darált hús helyett pirítson meg 30 dkg friss, vagy fagyasztott zöldséget, a víz mennyiségét pedig csökkentse 2 dl-re. Az előkészített étel tetejét szórja meg füstölt sajttal.