Lapos datolyás recept.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten 1 órán át hagyjuk kiengedni. Lisztezett gyúródeszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és 6 x 6 centis négyzetekre vágjuk.
A datolyát beáztatjuk, magját kiszedjük. A felezett gyümölcsökből üregükkel felfelé egyet, egyet a négyzetekre vágott tészta közepére teszünk. Citromlével kissé meglocsoljuk, és kevés citromhéjat reszelünk rá. A tésztát a datolyára hajtjuk, és kifliformára alakítjuk.
A tepsit vékonyan kimargarinozzuk és a kifliket egymás mellé sorakoztatjuk úgy, hogy legalább 5 centi távolságra legyenek egymástól. A tojássárgáját felverjük, és bekenjük vele a kifliket.
A mazsolát 10 percre beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és a kiflik tetejére szórjuk. A sütőt 180º C-ra felmelegítjük, a kifliket szép pirosra sütjük benne. Még melegen meghintjük vaníliás cukorral.