Lángos
Lángos
  • timer130 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • Langyos tej - 200 milliliter
  • Olaj - 1 evőkanál
  • Só - 2 teáskanál
  • Cukor - 1 teáskanál

A sütéshez

  • Olaj - darab

Elkészítés:

  1. 1 dl langyos tejben keverjük el a cukrot. Futtassuk fel benne az élesztőt.
  2. A lisztet keverjük el szárazon a sóval.
  3. Öntsük hozzá a felfutott élesztőt.
  4. Adjuk hozzá fokozatosan a többi langyos tejet, és egy evőkanál olajat. Dagasszuk alaposan. Kézzel 15-18 perc, géppel 7-9 perc. A tésztának lágyabbnak kell lennie, mint a kenyér-, vagy pizzatésztának.
  5. Takarjuk le egy konyharuhával, tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. 40 percig.
  6. A megkelt tésztából, olajos kézzel készítsünk 6-8 gombócot. Húzogassuk ki kerek formákra és süssük meg bő, forró olajban.
  7. Állítsuk őket az oldalukra, így jól lecsöpög róluk az olaj. Tálaljuk a kedvenc feltétünkkel.