Lángos a Főételek kategóriában
Futtassuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kis cukor hozzáadásával.
Tegyük a lisztet egy nagy keverőtálba. Csináljunk a közepébe egy lyukat, ebbe öntsük a felfutott kovászt. Szórjuk meg sóval, öntsük hozzá a többi langyos tejet is, egy evőkanál olajat és dagasszuk meg alaposan. A tésztának lágyabbnak kell lennie, mint a kenyér-, vagy pizzatésztának.
Majd takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. 1 óráT.
Ha megkelt, készítsünk belőle 14-15 gombócot, a kezünket beolajozva, így nem fog ragadni a tészta.Húzogassuk ki a kezünkkel kerek formákra és süssük meg bő, forró olajban. Állítsuk őket az oldalukra, így jól lecsöpög róluk az olaj. Tálaljuk a kedvenc feltétünkkel.