Langalló, kenyérlángos
Langalló, kenyérlángos
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • paradicsom - 1 darab
  • tej - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 20 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • szalonna - 10 dekagramm
  • paprika - 1 darab
  • só - 1 teáskanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • sonka - 10 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A tészta összes hozzávalóját eldolgozzuk, ha nagyon kemény, egy kevés langyos vizet még tehetünk hozzá. Megkelesztjük a tésztát.
  2. Ha kész kinyújtjuk és olajjal, majd tejföllel megkenjük. A tejfölbe 2 gerezd fokhagymát is préselhetünk és egy 1 csapott kávéskanál fekete borsot is szórhatunk még bele.
  3. A többi hozzávalót ízlés szerint rászórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.