liszt | 50 dekagramm |
---|---|
kefír | 1 pohár |
cukor | 1 csipetnyi |
langyos víz | 2.5 dl |
élesztő | 2.5 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
tömlős sajt | 10 dekagramm |
---|---|
tejföl | 450 gramm |
só | 1 teáskanál |
vöröshagyma | 1 darab |
fokhagyma | 2 gerezd |
sajtos selyemsonka, más is lehet | 20 dekagramm |
füstölt sajt, reszelve | 15 dekagramm |
Langalló recept.
Az élesztőt 1 dl langyos vízben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepébe. Beletesszük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót és jól kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a sajttal és a sóval krémesre keverjük. Belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát és reszelt fokhagymát. A megkelt tésztát a tepsibe terítjük és 180 fokon 10 percig elősütjük.
Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és kb 30 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá.