Feltöltve:

Laktózmentes zserbó torta

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rizsliszt200 gramm
Rama laktózmentes margarin240 gramm
kókuszliszt100 gramm
útifűmaghéj liszt8 gramm
porélesztő5 gramm
Tojás2 darab
kókuszzsír4 teáskanál
ötszörös erősségű kókuszvirág cukor12 gramm
baracklekvár15-20 evőkanál
darált dió240-300 gramm
holland kakaópor6 evőkanál
kókuszzsír3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Száraz hozzávalókat összekeverjük. (Ötszörös erősségű kókuszvirág cukor helyettesíthető 60 gramm cukorral)

2. lépés

A margarint a lisztes keverékkel összemorzsoljuk.

3. lépés

Hozzáadjuk a tojást és a kókuszzsírt. Alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

4. lépés

4 részre osztjuk, majd 1-1 kávéskanál margarinnal átgyúrjuk és 5-6 mm vékonyra nyújtjuk őket, nagyjából azonos formájúra.

5. lépés

Tepsibe helyezve megkenjük az első lapot baracklekvárral ízlés szerint (sokat felszív a tészta), majd megszórjuk a darált dióval, majd rátesszük a következő lapot. Így teszünk a következő 2 réteggel is.

6. lépés

A 4. lapot villával megszurkáljuk.

7. lépés

180°C-on 20-25 percig sütjük.

8. lépés

Összekeverjük a kakaóport olvasztott kókuszzsírral, sűrűbb krémet kell kapnunk. Ízlés szerint édesítjük.

9. lépés

Ha teljesen kihűlt a torta, a csokimasszával leöntjük, hűtőbe tesszük dermedésig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem