Laktózmentes Sós kifli
Laktózmentes Sós kifli
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 70 dekagramm
  • szárított élesztő - 1 csomag
  • kristálycukor - 2 evőkanál
  • Só - 1 evőkanál
  • Rama sütőmargarin laktózmentes - 3 dekagramm
  • Tej (laktózmentes) - 4,5 dl

Elkészítés:

  1. Elkészítés:A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az margarint . Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  2. Langyos helyen egy órát kelesztjük, majd két egyenlő részre szedjük. Mindkét tésztát fél cm vastagságú (40 hosszú, 15 cm széles) lappá nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk.
  3. A háromszögeket a szélesebbik felénél feltekerjük, a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, vízzel lekenjük, és sót szórunk a tetejükre.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.