Laktózmentes pihe-puha kalács
Laktózmentes pihe-puha kalács
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 2,5 dekagramm
  • növényi tej - 2,5-3 dl
  • laktózmentes Rama margarin - 8 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • vaníliás cukor - 2 zacskó
  • Cukor - 2-2,5 csapott evőkanál
  • Só - kis
  • vanília aroma - kávéskanál

Elkészítés:

  1. Élesztőt felfuttatni a cukorral, és a növényi tej felével. A többi hozzávalót (liszt, puha laktózmentes Rama, só, tojássárgája) egy nagyobb tálba tenni. Amikor az élesztő felfutott, akkor a tejet részletekben hozzáadva összekeverni úgy, hogy ruganyos, nem ragadós tésztát kapjunk. Letakarni, és fél órát meleg helyen keleszteni. Amikor megkelt, 4 darabra vágni, és összefonni. (Ketté is lehet venni, és utána darabolni, úgy két kisebb kalács lesz belőle.) Én a tojásfehérje egy részével kentem meg, de aki szeretné, az egész tojással is megkenheti a tetejét. Újabb fél órát keleszteni, amíg a sütő is melegszik. Amikor újra megkelt, akkor kb 160-180 fokon sütni tűpróbáig. Nekem kb 25 perc alatt megsült. Isteni finom az illata, pihe-puha, foszlós kalács.