Laktózmentes Mogyoróvajas csokis szelet
Laktózmentes Mogyoróvajas csokis szelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Laktózmentes sütőmargarin - 12,5+6 dekagramm
  • Sós mogyoróvaj - 25 dekagramm
  • Vaníliaaroma - 1 teáskanál
  • darált keksz - 12,5 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • laktózmentes étcsokoládé - 10 dekagramm
  • Laktózmentes tejcsokoládé - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy 25 x 25 centis formát kibélelünk háztartási fóliával.
  2. Egy tálba összeöntjük az apróbb darabokra vágott 12,5dkg margarint, a mogyoróvajat, a vaníliaaromát, a darált kekszet és a porcukrot. Addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ha túl száraz kevés olajat, ha túl lágy kevés darált kekszet adjunk még hozzá.Belenyomkodjuk a formába.
  3. A csokoládékat a 6dkg margarinnal vízgőz fölött felolvasztjuk, szép sima bársonyos krémmé keverjük.
  4. Ráöntjük a mogyoróvajas rétegre. Elsimítjuk rajta. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, ez alatt az idő alatt a csokoládé megdermed, de szépen szeletelhetővé válik. Felszeleteljük 5 x 5 centis darabokra és már fogyaszthatjuk is.