Rama Laktózmentes sütőmargarin | 12,5+6 dekagramm |
Sós mogyoróvaj | 25 dekagramm |
Vaníliaaroma | 1 teáskanál |
darált keksz | 12,5 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
laktózmentes étcsokoládé | 10 dekagramm |
Laktózmentes tejcsokoládé | 5 dekagramm |
Egy 25 x 25 centis formát kibélelünk háztartási fóliával.
Egy tálba összeöntjük az apróbb darabokra vágott 12,5dkg margarint, a mogyoróvajat, a vaníliaaromát, a darált kekszet és a porcukrot. Addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ha túl száraz kevés olajat, ha túl lágy kevés darált kekszet adjunk még hozzá.Belenyomkodjuk a formába.
A csokoládékat a 6dkg margarinnal vízgőz fölött felolvasztjuk, szép sima bársonyos krémmé keverjük.
Ráöntjük a mogyoróvajas rétegre. Elsimítjuk rajta. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, ez alatt az idő alatt a csokoládé megdermed, de szépen szeletelhetővé válik. Felszeleteljük 5 x 5 centis darabokra és már fogyaszthatjuk is.
Hozzászólások