Tésztához :Méz | 25 dekagramm |
---|---|
Só | 1 csipetnyi |
Liszt | 50 dekagramm |
Laktózmentes Rama sütőmargarin | 10 dekagramm |
Porcukor | 12,5 dekagramm |
Őrölt Fahéj | 3 gramm |
Őrölt szegfűszeg | 3 gramm |
Kakaopor | 5 gramm |
Sütőpor | 1 csomag |
Tojás | 1 darab |
Ragasztáshoz : olvasztott cukor /karamell / | 20 dekagramm |
Keneshez : tojás | 1 darab |
Disziteshez : tojás fehérje | 2 darab |
Porcukor | 50 dekagramm |
Sütési idő | 10 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 170 ° |
Edény, sütő formája | Sütőtepsi |
Laktózmentes mézes kalács, avagy házikó a Desszertek kategóriában
Hazacska elemeit én elsőnek megrajzoltam egy papírra, majd a ha letellik az óra, a tésztát kivesszuk, minnel kevesebb lisztet használunk a nyujtashoz.
A tésztához a hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. Viszonylag kemény, de jól formálható tésztát kell kapnunk. /kis liszt hozzá adható ha nem állt össze! /
Hűtőbe tenni pihenni egy órát!
Kb fel cm vastagra nyújtjuk a tésztát, figyelve arra, hogy a széleit ne törjük annyira össze.
A sablon papírt rahelyezve at szurkaltam a sablon alapján, majd szépen kivagtam. Sablont neten találni!
Tojás sárgával a tetejét szépen megkenni!!
Sütőpapirral bélelt tepsiben 170 fokon lehetőleg felső alsó sütés 8-14 percig! Nézni ha barnul a tészta akkor oké!
Felmelegitettem a cukrot, majd míg forró volt a karamell próbáltam össze állítani óvatosan, de gyorsan. Karamellel hamarabb össze fogja a gáz elemeit, mintha a díszítő cukor mázzal próbálnank.
Egyértelműen a kalács is hasonlóan készítendő,a cukor máz elkészítése ha a kimértek alapján meg folyós a massza akkor rakjunk meg bele porcukort!
Rakjuk díszítő tollba a mazt, és innentől csak a kreativitás szab határt a diszitesben!