Laktózmentes Méteres
Laktózmentes Méteres
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • TÉSZTA.:Tojás - 4 darab
  • porcukor - 200 gramm
  • napraforgó olaj - 1 dl
  • víz - 1 dl
  • Liszt - 250 gramm
  • Sütőpor - 1 csomag
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • víz - 1 evőkanál
  • Olaj - 1 evőkanál
  • KRÉM.:Puncsos puding por - 1 csomag
  • laktózmentes tej - 4 dl
  • Laktózmentes Ráma margarin - 20 dekagramm
  • porcukor - 40 dekagramm
  • rum - 2 evőkanál
  • CSOKIMÁZ.:Víz - 3 evőkanál
  • kakaópor - 4 evőkanál
  • étcsoki - 20 gramm
  • HIDEG Laktózmentes ráma margarin - 75 gramm

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Bele keverjük a lisztet,és a vajat. A vízet, és az olajat. Ezeket jól össze dolgozzuk.
  2. A tojás fehérjéket jó habosra verjük,és óvatosan a masszához dolgozzuk.
  3. A masszát megfelezzük, és az egyik részéhez hozzá adjuk a kakaóport, és a vízet, és az olajat.
  4. A világos, és a sötét masszát is bele tesszük az őzgerinc formába, tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  5. KRÉM RÉSZE.:A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
  6. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
  7. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből kb két rúd lesz.
  8. MÁZ RÉSZE.: A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük a hideg margarinnal, és bevonjuk vele az őzgerinceket.
  9. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk.
  10. Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.