Feltöltve:

Laktózmentes Méteres

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

TÉSZTA.:Tojás4 darab
porcukor200 gramm
napraforgó olaj1 dl
víz1 dl
Liszt250 gramm
Sütőpor1 csomag
kakaópor3 evőkanál
víz1 evőkanál
Olaj1 evőkanál
KRÉM.:Puncsos puding por1 csomag
laktózmentes tej4 dl
Laktózmentes Ráma margarin20 dekagramm
porcukor40 dekagramm
rum2 evőkanál
CSOKIMÁZ.:Víz3 evőkanál
kakaópor4 evőkanál
étcsoki20 gramm
HIDEG Laktózmentes ráma margarin75 gramm

Alternatív étrend

Promó

Laktózmentes Méteres a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Bele keverjük a lisztet,és a vajat. A vízet, és az olajat. Ezeket jól össze dolgozzuk.

2. lépés

A tojás fehérjéket jó habosra verjük,és óvatosan a masszához dolgozzuk.

3. lépés

A masszát megfelezzük, és az egyik részéhez hozzá adjuk a kakaóport, és a vízet, és az olajat.

4. lépés

A világos, és a sötét masszát is bele tesszük az őzgerinc formába, tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

5. lépés

KRÉM RÉSZE.:A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.

6. lépés

Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.

7. lépés

Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből kb két rúd lesz.

8. lépés

MÁZ RÉSZE.:
A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük a hideg margarinnal, és bevonjuk vele az őzgerinceket.

9. lépés

Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk.

10. lépés

Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem