Laktózmentes Meggykrém szelet
Laktózmentes Meggykrém szelet
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 40 dekagramm
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • darált dió - 15 dekagramm
  • Tojás - 4 darab
  • víz - 1 dl
  • Olaj - 1 dl
  • Sütőpor - csomag
  • Liszt - 3 evőkanál
  • laktózmentes Rama margarin - 25 dekagramm
  • meggy - 30 dekagramm
  • meggylé - 3 dl
  • csokoládé - 1 tábla

Elkészítés:

  1. A 4 tojássárgáját a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd az 1 dl vizet és az 1 dl olajat lassan belecsorgatjuk.
  2. A 15 dkg darált diót, 20 dkg lisztet és a fél csomag sütőport összekeverjük és ezt is hozzáadjuk.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk.
  4. Papírral kibélelt tepsibe öntjük.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, 180 C°-on tűpróbáig sütjük.
  6. A meggyet kimagozzuk, apróra vagdaljuk és lecsöpögtetjük.
  7. A 3 evőkanál lisztet a meggylével simára kavarjuk és felfőzzük (sűrűkrémet főzünk).
  8. A 25 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kiült meggykrémhez adjuk.
  9. Az apróra vágott meggyet beleszórjuk és alaposan összekeverjük.
  10. A tésztát miután a papírt lehúztuk róla a krémmel megkenjük.
  11. A tetejét felborzoljuk villával és csokoládét reszelünk rá vagy olvasztott formában leöntjük.