Feltöltve:

Laktózmentes málnás-túrós-mazsolás rétes

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Laktózmentes túró500 gramm
Cukor100 gramm
búzadara50 gramm
tojás (a töltelékbe)1 darab
tojás (a kenéshez)1 darab
málna (vagy más tetszés szerinti gyümölcs)150 gramm
mazsola (ízlés szerint)30 gramm
citromhéj (pl Dr. Oetker)1 csomag
Rétestészta (6 db)1 csomag
Laktózmentes margarin (Ráma) a kenéshez100 gramm

Alternatív étrend

Promó

Elkészítés

1. lépés

A mazsolát tegyük egy üvegpohárba és adjuk hozzá vizet (vagy rumot) és hagyjuk állni benne 1 órát legalább. Mérjük ki a cukrot és a búzadarát 1-1 pohárban mérlegen.

2. lépés

Adjuk a citromhéjat a cukorhoz és szárazon keverjük össze a búzadarához.

3. lépés

1 nagyobb tálban (pl. jénai) tegyük bele a szobahőmérsékletű túrót (nem kell szitán áttörni)

4. lépés

Törjük fel a 2 szobahőmérsékletű tojást és tegyük 1-1 külön tálba.

5. lépés

A kenéshez használt tojást enyhén verjük fel.

6. lépés

A másik tojást adjuk hozzá a túróhoz.

7. lépés

Gyúrjuk össze kézzel a túrót és a tojást (hideg összetevők esetén fázni fog a kezünk, szoba hőmérsékleten nem)

8. lépés

Az összegyúrt tojás túró egyveleghez fokozatosan adjuk hozzá az összekevert citromhéj, dara és cukor keveréket. Gyúrjuk össze az egészet.

9. lépés

Az összegyúrt keverékhez belekeverjük a vízben(rumban) felázott mazsolát és választás szerint bekeverhetjük a gyümölcs negyedét is.

10. lépés

A kimért margarint egy lábosban 1-2 percig felolvasztjuk és csak kicsit hagyjuk kihűlni.

11. lépés

Egy enyhén, nem tocsogósan benedvesített konyharuhára rátesszük a réteslapokat (egész csomagot), kiterítjük és leveszünk róla annyit, hogy 1 db maradjon.

12. lépés

A réteslapot a felolvasztott margarinnal megkenjük enyhén szilikonos sütőecset használatával.

13. lépés

Majd rátesszük vagy 90 fokban elfordítva vagy ugyanúgy az egész megmaradt réteslapcsomagot, amelyről levesszünk annyit, hogy a már meglévő és megkent 1 réteslapon még egy maradjon.

14. lépés

Ezt a réteslapot is megkenjük margarinnal és megint az előző lépést ismételve rátesszük az egész réteslapcsomagot, amelyből megint leveszünk annyit, hogy összesen 3 darab réteslap legyen egymás felett.

15. lépés

A harmadik réteslapot is megkenjük margarinnal.

16. lépés

A megkent réteslap tetejére, közepétől a felénk eső réteslap feléig a két szélétől kihagyva egy csíkot (evő)kanállal rátesszük az összekevert tölteléket és a töltelék tetejére ráhalmozzuk a gyümölcsöt.

17. lépés

A kiterített rétestlap felénk eső részét a konyharuha segítségével ráhajtjuk a töltelékre és elkezdjük tekerni. Mielőtt teljesen rátekernénk a rétestésztát kenjük meg margarinnal.

18. lépés

Mielőtt a feltekert rétest egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezzünk megkenjük a sütőpapírt is margarinnal.

19. lépés

A másik (3 lapos rétest is az előzőekhez hasonlóan elkészítjük. Érdemes a konyharuhát kicsit benedvesíteni előtte ismét.

20. lépés

A sütőlemezen lévő réteseket a felvert tojással a sütőecsettel megkenjük úgy, hogy felhasználjuk a teljes tojást.

21. lépés

A megkent réteseket betesszük a sütőben és kis lángon, 170 fokon megsütjük. Gázsütőben kb 20-25 perc alatt sül meg, érdemes 10-15 perc után megnézni és a lemezt megfordítani. A rétesek akkor vannak kész, ha tetejük aranybarnák (ezért jó indikátor a tojás).

22. lépés

A kisütés után érdemes konyharuhával (egy újjal, nem azzal amin elkészítettük a rétest) letakarni. Kb 1 óra alatt kihűl, porcukorral meghintve lehet fogyasztani ezt a finom török származású édességet.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem